Eräkurjet Pietarsaari ryPartiolaiseksi

Mitä partio on?

Partiossa seikkaillaan, opitaan ja päätetään yhdessä. Partioliike pyrkii kasvattamaan yhteiskunnan toimintaan osallistuvia vastuuntuntoisia kansalaisia.

Partiossa toimitaan pienryhmissä omanikäisten kanssa osana isompaa kokonaisuutta. Partion perusideana ovat itse tekeminen ja vastuun antaminen antaminen nuorille.

Omassa ryhmässä toimiminen opettaa, ettei kaikkien tarvitse osata kaikkiea vaan ryhmän yhteistyöllä selvitään vaikeiltakin vaikuttavista haasteista. Ryhmässä ja sen eduksi toimimisen opettelu aloitetaan jo varheisessa vaiheessa.

Olennaisena osana partioon kuuluu luonnossa liikkuminen. Luonnossa liikutaan niin kävellen kuin hiihtäenkin. Luonnossa liikuttaessa myös erätaidot korostuvat, joita harjoitellaan ja kehitetäään koko partiopolun ajan. Partiolainen oppii yöpymään tulilla metsän siimeksessä.

Partioon kuuluvat seikkailut ja elämykset. Omien rajojen hallittu testaaminen jolloin luottamus omiin kykyihin ja itseen kasvaa.

Kaipaamme kipeästi lisää aikuisia tai nuoria aikuisia mukaan toimintaamme. Mukaan voi lähteä vaikkei olisi aikaisempaa kokemusta partiotoiminnasta. Partio-harrastuksen aloittamiselle ei ole yläikärajaa.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Lisätietoja ikäkausikohtaisesta toiminnasta

IkäIkäkausi
7-9 -vuotiaatSudenpennut
10-12 -vuotiaatSeikkailijat
12-15 -vuotiaatTarpojat
15-17 -vuotiaatSamoajat
18-22 -vuotiaatVaeltajat
Yli 22 -vuotiaatAikuiset
Lisätietoja
Päivikki "Pive" Särkijärvi
Yhteystiedot_Akela


Suomen Partiolaiset - Tervetuloa partioon


Tervetuloa Partioon

Partiolaiseksi?

Kiinnostaako sinua partioharrastus? Lähde mukaan toimintaamme.
Lue lisää


Suurin osa sivuston dokumenteista julkaistaan PDF -tiedostomuodossa.
Katsellaksesi näitä dokumentteja täytyy koneellesi olla asennettuna PDF-lukuohjelma.
Jollei koneellesi ole asennettuna sopivaa ohjelmaa, voit esimerkiksi asentaa ilmaisen Adobe reader ohjelman tiedostojen lukemista varten.