Eräkurjet Pietarsaari ry

LipKuLei 2.-4.10.2009

Katso retken kuvat

Koko lippukunnan yhteinen jokavuotinen viikonloppuretki pidettiin tänä syksynä 2.-4.10.

Leirin johtajana toimi Jenni Hautala. Lippukunnan yhteinen leiri alkoi perjantaina lipunnostolla, jonka jälkeen oli majoittuminen. Sudenpennut ja seikkailijat majoittuivat uudisrakennukseen ja Tarpojat johtajineen telttoihin.Telttojen pystytys Illalla oli ohjelmassa vielä leikkiä ja makkaranpaistoa sekä muuta iltapalaa iltanuotiolla.
Leirimerkin tekoa Lauantaiaamuna lipunnosto aloitti päivän ohjelmat. Aamupalan jälkeen Supet/seikkailijat valmistivat leirimerkin, veistämällä, sahaamalla, hiomalla, poraamalla ja koristelemalla. Onnistui hienosti kaikilta ja vaikutti mukavalta tehtävältä, sen jälkeen kaivettiin Trangiat esiin ja lapset alkoivat valmistamaan lounastaan... ovat muuten taitavia kokkeja ja Trangian käyttäjiä, "makaroonihässäkkä" maistui itse tehtynä tosi hyvin kaikille.
Sudenpentujen trangiaruoka

Ruokailun ja tiskaamisen jälkeen lähdimme pienelle vaellukselle, suuntana Långsjön maja, jossa sitten nautimme välipalaksi mehua ja pullaa. Takastullessa ratkoimme eläinrasteja. Tarpojat johtajineen olivat lähteneet haikille sillä aikaa, kun olimme omalla retkellämme, joten emme nähneet heitä enää leirin aikana. Meidän osaltammme leiri alkoikin olla sitten ohi.Sudenpentujen retki Tarpojat johtajineen ovat leirillä sunnuntai iltapäivään asti. Aurinkoinen sää suosi meitä koko lauantai päivän ajan. Lopuksi laskimme lipun ja teimme sisaruspiirin ja kotiinlähdön hetki koitti, kaikki olivat varmasti väsyneitä, mutta tyytyväisiltä lapset vaikuttivat leirin suhteen.
Kirjoitteli, Pive.

Lauantaina iltapäivällä sudenpentujen ollessa vielä retkellä tarpojat valmistautuivat kuumeisesti haikille. Useimmilla tarpojia taisi olla hieman perhosia vatsassa, sillä haikki tulisi olemaan heideän ensimmäinen. Jännitystä lisäsi seki ettei kaikkea tulevasta vuorokaudesta tiedetty. Kuinka pitkä vaellus olisi? Jouduttaisiinko vaeltamaan koko yö?

Tarpojat lähtivät vaellukselleen pienissä ryhmissä, kohti isoa hiekkaa, jossa kartan mukaan oli päviän viimeinen rasti. Matkallaan isohiekalle tarpojat suorittivat useilla rasteilla samoajien heille suunnittelemia tehtäviä. Rasteilla testattiin niin partio- kuin retkeilytaitojakin.

Illalla kaikkien ryhmien saavuttua isohiekalle tarpojat aloittivat yhdessä samoajien kanssa telttojen pystytyksen. Moni pääsi retkellä ensimmäistä kertaa opettelemaan ryhmäteltan pystytystä. Hieman erikoisen tilanteesta teki koleahko sää, jonka johdosta telttaan asennettiin kamina. Kun jokainen oli saanut syödäkseen iltapalan, jaettiin kipinävuorot. Jokainen tarpoja pääsi harjoittelemaan kipinämikkona toimimista vuorollaa samoajien tai vaeltajien ohjauksessa.

Sunnuntai aamu valkeni hyvin nukutun yön jälkeen harmaana ja sateisena. Aamupalan ja leirin purun jälkeen vaellus jatkui takaisin kämppää kohti. Sateen takia sunnuntain rastit jätettiin väliin, josta vapautunut aika käytettii yhteisten vaellusvarusteiden huoltoon.

Haikki oli takanapäin ja väsyneet, mutta iloiset tarpoja pääsivät kuivattelemaan itseään ja vaatteitaan kämpän takan ääreen. Kotiin lähtöön olisi enää muutama tunti.
Jani

Partiolaiseksi?

Kiinnostaako sinua partioharrastus? Lähde mukaan toimintaamme.
Lue lisää


Suurin osa sivuston dokumenteista julkaistaan PDF -tiedostomuodossa.
Katsellaksesi näitä dokumentteja täytyy koneellesi olla asennettuna PDF-lukuohjelma.
Jollei koneellesi ole asennettuna sopivaa ohjelmaa, voit esimerkiksi asentaa ilmaisen Adobe reader ohjelman tiedostojen lukemista varten.